För hembagaren som gör mer än bakverk

Det är roligt att tillverka sina egna kreationer i köket. Det som många inte tänker på är att det faktiskt inte bara är maträtter och bakverk som kan tillverkas i ett kök.

Ska man ha fest eller bara tycker om ett gediget hantverk, går det faktiskt att både brygga eget öl, mixa egna drinkar, framställa eget vin eller till och med tillverka sitt eget snus. Dessa produkter förekommer inte lika ofta i gör-det-själv-artiklar eller TV-program, men är minst lika roliga att använda.

Eget öl och vin
Trenden med att brygga eget öl har seglat upp på popularitetstoppen bland hemmafixare under de senare åren. Hos PGW, med hemsidan http://www.pgw.se/, finns allt för att börja brygga sitt eget öl. Det finns litteratur om hur man börjar med denna hobby och även ölsatser med olika karaktärer som mexikansk cerveza, ingefärsöl eller lager. Nödvändiga tillsatser för bryggningen finns också att inhandla hos PGW. Vinsatser med råsaft ifrån druvor går att beställa för att jäsa eget vin, såväl rött som vitt.

Snus och partyprylar
Hos PGW hittar man också råvaror och verktyg för att tillverka sitt eget snus i ugnen. För tobaksprodukter finns också snygga etuier, tändare med mera.

När hemmaölet, vinet eller drinkarna ska konsumeras, finns tillbehören för att ordna en riktigt trevlig hemmafest. Det finns även alltifrån barspeglar för att skapa den rätta atmosfären, till gräddsifoner för att skapa riktigt smakfulla drinkar.

Självklart går det även att beställa ett sabreringssvärd för tillfällen då det är dags att öppna champagnen på ett elegant sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *